Menu
Menu

Peräpöksän Raksu

FI KVA PERÄPÖKSÄN RAKSU FI33310/16

Omistaja: Pekka Hämäläinen

Peräpöksän Raksu, tuttujen kesken Rapsu:

Rapsu on kuusivuotias Peräpöksäläinen uros.

Rapsu saavutti Fi KVA-arvon 2019. Ykkösen tuloksia on kertynyt kaikkiaan kuusi kappaletta, kovin tulos 92,46 pistettä v. 2019.

Rapsu on pärjännyt verrattain hyvin ajokokeissa. Viime ja tänä vuonna on tullut piirinmestaruus. Viime vuonna päästiin ensimmäistä kertaa Lohkoon ja tuloksena neljäs sija, tänä vuonna sitten Rapsu voitti valintakokeen. Oman yhdistyksen mestaruus tuli viime vuonna. Vuosina 2019 ja 2021 Rapsu sai haltuunsa Jerin maljan, kolmen parhaan koetuloksen perusteella yhdistyksen parhaalle urokselle annettavan kiertopalkinnon.

Jälkeläisiä Rapsulla on 32 neljästä pentueesta, joista suurimmassa syntyi 12 uutta beaglea. Ilahduttavaa on, että oma poika Kuomionpään Ressu haastoi isän Idän lohkossa toden teolla ja on nyt mukana täällä. Vääntö jatkuu…

Rapsu on luonteeltaan erittäin sosiaalinen olipa sitten tekemisissä aikuisten, lasten tai muiden koirien kanssa. Minkäänlaisia merkkejä vihaisuudesta ei ole ollut.

Parhaat ominaisuudet?

Rapsu on hyvä metsästyskoira ja leppoisa kotikoira, joka osaa erottaa työn ja vapaa-ajan toisistaan. Kotona se on nykyään vapaana pihalla eikä lähde mihinkään vaikka ympäristössä on kaikenlaista riistaa ja naapuritalossa myös välillä muita koiria. “Töihin” ryhdytään sitten kun on ajettu autolla työmaalle ja pistetty Trackerin työhaalarit päälle. Sitten riittää sitkeyttä etsiä ja ajaa jänistä.

Huippuhetket?

Rapsun, niin kuin varmasti muidenkin beaglein kanssa uusia huippuhetkiä syntyy jatkuvasti kotona ja metsässä.

Back to top