Menu
Menu

Peräpöksän Paukku

Noin kuusi vuotta sitten tuli ajankohtaiseksi uuden pennun hankinta. Soittelin Rantalan Tuomolle, koska halusin pennun kasvatistani Jöötistä. Tuomolla oli samat ajatukset ja nartuksi valikoitui Malmbergin Olavin Peräpöksän Pimpula. Yhdistelmä osoittautuikin onnistuneeksi. Viidestä veljeksestä neljä on KVA koiria.

Paukku on minun 4. oma beagle. Sillä on erinomainen luonne. Se on kaikkien kaveri ja erittäin rauhallinen kotioloissa ja esim. yövyttäessä koepaikalla. Metsästysominaisuuksista parasta on haku, kuuluva haukku sekä metsästysinto. Koekäyntejä on 22 kpl, joista 13 on Beaj 1:siä. Metsäverisyydestä johtuen Paukku ajaa välillä kettua ja jopa pikkusorkkaa.

Isännän eläköidyttyä Paukku on viime vuosina päässyt mielipuuhaansa noin kaksi kertaa viikossa. Sillä on ollut isommissa kilpailuissa hyvää onnea ja meriiteistä mainittakoon Ajovoittajan 2. sija toissa syksyltä Kotkasta sekä viime syksyn mestaruudet Toholammin Ajovoittajasta ja Norjan PM- kisasta. Ehkä paras saavutus kuitenkin on viime tammikuussa Jämsän KV ajokokeessa haukuttu piste- ennätys 95,42p kun samalla tuli voitto 12 ajokoirasta J

On mahtavaa päästä mukaan Ajovoittajaan omalla koiralla nyt jo neljännen kerran. Ensimmäisen kerta isoissa kisoissa olin Kannuksessa v. 2005 Panun Ronjan kanssa. Toivon kaikille osallistuville koirille onnea ja hyviä suorituksia.

Back to top