ETUSIVU    AJANKOHTAISTA    TOIMINTA    TULOKSET     HALLITUS     JÄSENEKSI     HISTORIA     OSTA/MYY     GALLERIA     LINKIT   
www.pehko.net

Historia

Keski-Suomen Beagle r.y:n perustava kokous pidettiin Konnevedellä Kytöjoen ravintolassa 5.4.1973. Koolle kutsujana toimivat Konneveden Beaglemiehet puuhamiehenään Kalervo Saranen. Kalervo myös valittiin yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Yhdistyksen johtokuntaan valittiin kauppias Toivo Varis, opettaja Olavi Haapaniemi, Ilkka Tuomainen, Erkki Penttinen, Martti Kokkonen, Esko Makkonen, Kyösti Nissinen ja Pekka Tani. Ensimmäisenä vuonna jäseniä yhdistyksessä oli 38 ja vuosi perustamisesta jo 72. Jäsenmäärämme onkin pysytellyt siitä lähtien välillä 70 – 85. Kalervo Sarasen puheenjohtajakausi kesti yhteensä 17 vuotta.

Kalervon jälkeen puheenjohtajina on toimineet Markku Kokkonen 1990 – 2001, Kari Järvi 2001 – 2007 sekä vuodesta 2007 eteenpäin Antti Lindqvist. Jäsenistömme koirat ovat otelleen ajovoittaja-ottelussa yhteensä 35 kertaa. Ajovoittajatitteli on valloitettu kuitenkin vain yhden kerran. Väinö Viitalan Viitakorven Ramona voitti tittelin vuonna 2004 Hartolassa. Väinö Viitalan koira Viitakorven Venla edusti Suomea ja beaglea Eurooppa Cupissa Serbiassa vuonna 2005 ollen kuudes. Maaotteluedustuksia koirillamme on yhteensä 7. Suomen Beaglejärjestön Paras Ajuri-kiertopalkinto on saatu Keski-Suomeen kerran kun Tapani Hietalan Hamitan Hemppa voitti kilpailun vuonna 2012.

Tänä päivänä yhdistys voi hyvin. Jäsenmäärämme on ollut taas kasvamaan päin ja olemme saaneet toimintaamme aktiivisia jäseniä. Myös koiramme ovat valtakunnallisesti aivan kärkeä. Vuonna 2012 Lännen Lohkon karsinnasta kaikki jatkoon menijät olivat Keski-Suomen koiria ja Ajovoittajaottelussa Siilinjärvellä Tuomo Rantalan Jööti oli toinen sekä Mikko Markkasen Lindentwig’s Amanda kolmas. Ensi syksynä nämä koirat sitten edustavat Suomea maaottelussa Ruotsissa.

kotisivujen suunnittelu Image Map